Think And Grow Rich Hoofdstuk 2: "Verlangen" (De Oorsprong Van Elk Succes) - Uitleg van Tom Valkhoff

Bijgewerkt op: 16 sep. 2021Haal Think and Grow Rich (NL Editie) hier: https://bit.ly/3CX9weO


De eerste stap op weg naar rijkdom


Een brandend verlangen hebben is het belangrijkste principe van Think and Grow Rich, dus als je dit goed toepast, is er niets dat je ervan weerhoudt om te bereiken wat je maar wilt in het leven!


Als je het in je hoofd kunt zien, kun je het in je hand houden...


In dit gedeelte zegt Hill meerdere keren waarom je datgene zult materialiseren waar je een brandend verlangen voor koestert. Je moet ervoor zorgen dat je een duidelijk mentaal beeld hebt van wat je wilt bereiken en hierbij de emoties voelen die je zou hebben alsof je het al hebt bereikt. Doe dit in ieder geval twee keer per dag; 's ochtends en 's avonds.


Dit principe gaat niet over passie of motivatie, het gaat alleen om dat brandende verlangen naar wat je echt wilt in het leven. Als je je bruggen verbrandt, trek je nooit terug, je krijgt alles wat je je maar kunt voorstellen in het leven. Elk obstakel dat op je pad komt, is precies dat, een klein obstakel onderweg naar je doel!


"Degenen die geen fouten maken, zijn degenen die nooit iets proberen!"


Het maakt niet uit wat je wenst, dit kan werkelijk op alles in het leven toegepast worden maar onderstaand voorbeeld is gekoppeld aan geld.


---


Napoleon Hill vertelt over zes stappen die je moet nemen om jouw droom realiteit te maken:


1. Bepaal het exacte bedrag dat je verlangt. Het werkt niet als je enkel en alleen tegen jezelf zegt: "Ik wil veel geld" of "Ik wil rijk worden". Stel het bedrag nauwkeurig vast en schrijf dat op (daar is een psychologische reden voor, die ik in een volgend hoofdstuk zal behandelen.)

2. Bepaal exact wat je ervoor over hebt om in ruil dat geldbedrag te ontvangen (alleen de zon gaat voor niets op).

3. Bepaal de datum waarop je het geldbedrag dat je verlangt in je bezit wilt hebben.

4. Stel een concreet en duidelijk plan op om je verlangen om te zetten in werkelijkheid. Begin direct met de uitvoering van dit plan, ongeacht of je er klaar voor bent of niet.

5. Schrijf een heldere, beknopte verklaring met daarin de hoeveelheid geld die je wilt verkrijgen, noem de tijdslimiet waarbinnen je dit bedrag wilt realiseren, bepaal wat je bereid bent te doen en wat je ervoor bereid bent te laten in ruil voor het ontvangen van het verlangde geldbedrag en beschrijf ten slotte het plan waarmee je het geld bij elkaar gaat verzamelen.

6. Lees je schriftelijke verklaring twee keer per dag hardop, vlak voordat je 's avonds naar bed gaat en 's ochtends direct als je wakker bent. Zie, voel en geloof dat je het geld al in je bezit hebt.


---


Het is belangrijk dat je de instructies bij deze zes stappen opvolgt. Vooral de instructies bij stap zes zijn van groot belang. Je kunt van mening zijn dat je het moeilijk vindt jezelf al in bezit van geld te zien voordat je het daadwerkelijk hebt. Alleen een brandend verlangen kan je hierbij helpen. Als je echt zo vurig naar geld verlangt dat het een obsessie wordt, zul jezelf er eenvoudig van kunnen overtuigen dat je het ook daadwerkelijk gaat verwerven. Je moet zo vastbesloten zijn over het geldbedrag dat je wilt verkrijgen, dat je jezelf ervan moet overtuigen dat je het zúlt hebben.


Alleen als je geldbewust bent, zul je in staat zijn om grote rijkdommen te vergaren. Geldbewust betekent dat je mindset doordrenkt moet zijn van een verlangen naar geld, waarbij je in gedachten al ziet dat je een rijk en welvarend leven leeft.


---


"Er is één eigenschap die je moet bezitten om te winnen, en dat is een bepaald doel, de kennis van wat je wilt en een brandend verlangen om het te bezitten." – Napoleon Hill


---

✔️ Volg Tom Valkhoff:

YouTube: https://bit.ly/3b9f0pp​​

Spotify: https://spoti.fi/3vJwOkv

Je Kunt Het! podcast: https://spoti.fi/3xhIZFE

Instagram: https://www.instagram.com/tomvalkhoff/​​

Facebook: https://www.facebook.com/detomvalkhoff​​

Twitter: https://twitter.com/detomvalkhoff​​

Website: https://www.tomvalkhoff.com/​​

SoundCloud: https://soundcloud.com/tom-valkhoff


© Tom Valkhoff


Think And Grow Rich Hoofdstuk 2: "Verlangen" (De Oorsprong Van Elk Succes) - Uitleg van Tom Valkhoff


#thinkandgrowrich​​ #verlangen#wetvanaantrekking

12 weergaven0 opmerkingen