13 tips om je gezonde verstand te redden tijdens quarantaine

Bijgewerkt op: 11 mei 2021Het leven begint een beetje herkenbaarder te lijken, en dat is iets om te vieren. Maar verwacht niet dat je angsten en zorgen zomaar zullen wegsmelten. Gezonde manieren vinden om hiermee om te gaan, is net zo belangrijk als altijd.


1. Accepteer dat plannen zullen veranderen

Erken de geforceerde verandering in plannen en laat je frustratie de vrije loop. Je hoeft je plannen misschien niet helemaal te annuleren, maar je moet wellicht andere, creatieve manieren vinden om ze te realiseren. Een paar voorbeelden die ik heb gezien, zijn mensen die gaan trouwen of verjaardagsfeestjes op fysieke afstand organiseren op social media en videochatplatforms.


2. Wees dankbaar

Wees iedere dag dankbaar voor wat je hebt. Het helpt alles in perspectief te houden en het verhoogt je vibratie. Wees dankbaar voor je gezin, je gezondheid en de gezondheid van je dierbaren. Wees dankbaar voor de kleine momenten die je thuis hebt met je gezin. Wees je bewust van het hier en nu en van wat er om je heen is. Houd tegelijkertijd rekening met degenen die verlies hebben geleden. Houd ze in gedachten. Neem contact op met mensen die dierbaren hebben verloren en mensen die het moeilijk hebben en doe wat je kunt om te helpen in de gemeenschap.


3. Maak contact met anderen

Dit is een once-in-a-lifetime kans om regelmatig contact te maken met vrienden en dierbaren. Als zodanig gebruik ik liever de term fysieke afstand nemen in plaats van sociale afstand. De reden hiervoor? Meer dan ooit moeten we sociaal blijven, ook al is het allemaal virtueel. Maak elke dag tijd vrij om met vrienden en familie te praten. Probeer een virtueel etentje of spelletjesavond te organiseren om verbonden te blijven. Woon je wekelijkse werkborrel bij. Maak er een punt van om contact te maken met je oudere familieleden of mensen die alleen wonen. Het is super belangrijk om met ze te praten, omdat ze op dit moment misschien met veel angst leven of zich sociaal geïsoleerd voelen.


4. Aarzel niet om te mediteren

Leer om dagelijks te mediteren als je dat nog niet hebt gedaan. Ik gebruik de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk. Het hoeft geen lange sessie te zijn. Je hebt maar een paar minuten per dag nodig op een rustige plek. Als je kinderen thuis hebt, is dit een goed moment om ze te leren mediteren, zodat ze in contact kunnen komen met je emoties. Maak van meditatie een onderdeel van je ochtendroutine, want je weet nooit wat de dag zal brengen. Vervolgens kun je alles aan wat er op je pad komt! Slaap je slecht? Mediteer dan (ook) voordat je gaat slapen. Je zult het verschil direct merken.


5. Veel plezier

Natuurlijk moet je lol hebben. Maak thuis tijd vrij om plezier te hebben. Vind manieren om de kinderen af ​​te leiden van alles wat er om hen heen gebeurt. (Zie Tijd doorbrengen met familie hieronder voor enkele ideeën).6. Wordt georganiseerd

Dit is een goed moment om dingen thuis te organiseren. Weg met alle rommel. Als iets geen enkel doel dient of je geen vreugde brengt, is het tijd om er vanaf te komen. Door georganiseerd te zijn, krijgt je een beter idee van wie je bent en waar je heen gaat.


7. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging

Oefening is belangrijk. We zeggen altijd: "Ik heb geen tijd om te sporten." Je hebt drie dagen per week maar 15-20 minuten nodig. Je kunt thuis sporten met YouTube-video's. Er zijn ook dansvideo's die je met je kinderen kunt doen om ze in beweging te krijgen. Je kunt zelfs een TikTok-dansvideo maken met je kinderen. Als je buiten kunt sporten, is dat nog beter. Frisse lucht, zonlicht en wandelen kunnen je mentaal echt helpen.


8. Pak regelmatig slaap

Goed slapen is belangrijk. Regel je biologische klok door elke ochtend op dezelfde tijd op te staan ​​en elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan. Zorg voor voldoende daglicht, ook als dat betekent dat je een paar uur voor een raam moet zitten. Als je naar buiten kunt gaan en elke dag 30-60 minuten zonlicht krijgt, is dat nog veel beter.

Bewaar een bloknoot en een pen bij je bed, zodat je, als je midden in de nacht wakker wordt, kunt opschrijven wat je denkt, alles uit je hoofd kunt halen en weer kunt slapen.

Kom je moeilijk in slaap? Lees dan het boek "Sleep Smarter" van Shawn Stevenson.


9. Houd een routine bij

We hadden allemaal routines in tijden dat het niet chaotisch was. Ze zijn nu nog belangrijker. Als je vanuit huis werkt, kun je een beetje flexibel zijn met je routine. Toch is het belangrijk om je aan een soort plan te houden, zodat wanneer je weer op kantoor aan het werk gaat en het leven terugkeert naar een gevoel van normaliteit, het geen grote schok zal zijn. Houd de kinderen ook op schema. Kinderen zijn dol op structuur, ook al vertellen ze je dat ze het niet leuk vinden om te horen wat ze moeten doen. Diep van binnen houden ze van de structuur.


10. Beperk je mediablootstelling

Als je urenlang naar rampzalig nieuws zit te kijken, of door sociale mediasites vol negativiteit scrolt, kan dit een situatie van posttraumatische stress veroorzaken. Kijk elke dag een paar minuten om op de hoogte te blijven en ga dan verder, of liever nog; vermijd alle nieuws. Als je jonge kinderen thuis hebt, beperk dan hun blootstelling aan media. En kijk niet in de avond naar het nieuws, want je gaat 's avonds naar bed en neemt die stress mee naar de slaapkamer.


11. Zelfreflecteren en je prioriteiten resetten

Dit is misschien een goed moment om een ​​nieuwe prioriteitenlijst te maken, die waarschijnlijk korter zal zijn dan vóór de pandemie. De dingen waarvan je dacht dat ze belangrijk waren, zijn nu misschien niet zo belangrijk meer. Het is een manier om je leven te vereenvoudigen. Een van de beste manieren om aan zelfreflectie deel te nemen, is door middel van een dagboek. Het hoeft niets georganiseerd te zijn, en het hoeft niet pagina na pagina te zijn. Schrijf gewoon op wat in je opkomt. Schrijf vrijuit over wat je denkt. Als je elke dag een paar minuten bezig bent met het opschrijven van je gedachten, zul je asoluut een verbetering in je humeur zien!


12. Breng tijd door met familie

Er zijn veel activiteiten die je als gezin kunt doen. Spelletjesavond, filmavond en familiediners zijn momenteel populair. Als je familiediners hebt, leer dan samen koken. Leer je kinderen koken. Vind manieren om in contact te komen met de mensen met wie je in quarantaine bent geplaatst. De relaties die je nu aan het ontwikkelen bent terwijl je aan elkaar vastzit, zullen belangrijk zijn. Jullie zullen je deze tijd allemaal herinneren voor de rest van je leven, zowel de goede als de moeilijke tijden.


13. Tegen iemand praten

Veel professionele adviseurs bieden virtuele bezoeken aan. Ik heb BetterHelp.com aan mijn cliënten aanbevolen. Het biedt betaalbare, online sessies met een gediplomeerd adviseur. Als je een psychische aandoening heeft, zorg er dan voor dat je jezelf dagelijks controleert. Als je je niet lekker voelt, neem dan contact op met je psychiater en therapeut. Beter te vaak dan te weinig.


Onthoud altijd dat we allemaal leren omgaan met deze situatie, en we zullen er samen doorheen komen!-------------------------


#gezondverstand #anderhalvemeter #anderhalvemeterafstand #gezond #commonsense #immuunsysteem #mondmasker #healthy #balans #genieten #gezondevoeding #keepitsafe #keepyourdistance #houdtafstand #blijfjezelf #vrijheid #haalbaar #gezondlichaam #gezondelevensstijl #wederopbouw #viruswaanzin #klimaatverandering #lovepeace #humanity #vrede #herinnering #plannen #structuur #coaching #planning #organiseren #planner #huiswerk #school #overzicht #onderwijs #motivatie #middelbareschool #ondernemendevrouwen #doelenstellen #timemanagement #effectiviteit #huiswerkbegeleiding #focus #brugklas #leren #agenda #vrouwelijkeondernemers #begeleiding #ondernemen #stress #vrouwelijkeondernemer #genieten #versterkjezelf #tips

16 weergaven0 opmerkingen